Wat is DansGekAanbodFoto'sRecensiesContact

<< Terug naar homepage
Aanbod voor kinderen

DansGek biedt veel verschillende workshops voor kinderen. Al vanaf 2 jaar oud kunnen de dansvoetjes van de vloer met DansGek.

Klik hier om terug te gaan naar het volledige aanbod.
Voor prijzen, boekingen of meer informatie, ga naar contact >>

Met zonder handen

Met zonder handen (4/5 jaar)
Met zonder handen is een ontdekkingsreis binnen dans, voor kinderen van 4/5 jaar oud. In deze workshop gaan we veel plezier beleven met dans. Het spelenderwijs ontdekken van je danslijf staat centraal.


NIEUW! Peuter Dans
Samen op een dans-ontdekkingsreis. Aan de hand van korte verhalen dansen we langs ballonnenland, circusland, de dierentuin of het zwembad. 


breakdance

Breakdance (8+ jaar)
In deze workshop gaan we aan de slag met Breakdance. Deze stoere, spetterende en energieke dansstijl komt oorspronkelijk uit New York en is onderdeel van Urban dance. Breakdance wordt zowel door jongens als meisjes gedanst en ze er wordt veel kracht en doorzettingsvermogen van de danser gevraagd. Leer verschillende moves zoals een freeze, sixstep, worm dance of een slide.


Flashmob (alle leeftijden)
Het bekende fenomeen ‘flashmob’ waarbij er, uit het niets, een groep mensen in dansen uitbarst ter verbazing van het publiek. Goed te combineren met kinderfeestjes, bruiloften en andere evenementen. DansGek zorgt ervoor dat de choreografie spectaculair, swingend en energiek is voor het zowel publiek en dansers!


Ondersteboven

Ondersteboven, binnenstebuiten
(4-9 jaar)

Ondersteboven, binnenstebuiten is een dansworkshop waarin we aan de slag gaan met jouw lievelingsthema. Prinsen en prinsessen, cowboys, piraten, Halloween, vlinders, Sinterklaas of dieren. De keuze ligt bij jou.


Musical (7-12 jaar)
Junior Songfestival zingt ‘alles in mijn leven draait om musical’. Wil jij ook dansen. zoals in de musical ‘Hairspray’ of ‘The lion king’? Bij musicaldans is het belangrijk dat je danst en acteert tegelijkertijd. Hoe danst roodkapje en hoe danst een gemene heks? Elke personage in een musical beweegt anders. Samen ontdekken we de verschillende manieren van bewegen en creëren we een korte musicaldans.


Hieperdepiep hoera (4/5 jaar)
Hieperdepiep hoera is een dansworkshop die gaat over de leukste dag van het jaar, je eigen verjaardag. Bij deze workshop staan de jarige job en al zijn vriendjes en vriendinnetjes centraal. Een waar dansfeest. We dansen over cadeautjes inpakken, slingers ophangen, veel taart eten en natuurlijk een heleboel dansspelletjes spelen. Een leuke en originele manier om een kinderfeestje te geven.


Nina Ballerina (6+ jaar)
Is het ook jouw droom om te dansen als een echte ballerina? Nina Ballerina kan je hierbij helpen. Volgens het danssprookje ‘de Notenkraker’ of ‘het Zwanenmeer’ gaan we aan de slag met ballet. We dansen hoog op onze tenen en zwaaien gracieus met onze armen. We maken kennis met de 5 basis voetposities in ballet en leren balletpassen zoals ‘arabesque’.

Nina Ballerina

So you think you can... (10-12 jaar)
Moderne dans, streetdance, jazz of musical, als danser moet je van alle velden thuis zijn. In deze workshop laat DansGek je kennismaken met jouw favoriete dansstijl. Aan het einde van de workshop presenteren we een prachtige choreografie aan alle ouders en andere geïnteresseerden.


 

 

Op maat gemaakt

Naast het vaste aanbod maakt DansGek ook dansworkshops voor persoonlijke wensen en aanvragen, helemaal op maat.
Bekijk hier welke workshops DansGek al op maat heeft gemaakt.

Letterpret (groep 3)
In opdracht van docententeam groep 3.
In groep 3 leren leerlingen lezen en schrijven. Wat zijn er veel verschillende letters! Met deze dansworkshop ‘letterpret’ dansen we over al deze letters. Door de taalles te verplaatsen naar de dansvloer komen de leerlingen op een andere manier in aanraking met lezen.


Workshop ‘onder water’ (6+ jaar)
"Blub blub blub blub blub
koppie onder water.
Blub blub blub blub blub
koppie weer omhoog.
Plets plets plets plets
spetter met het water.
Plets plets plets plets
schud je nu maar droog."
Net als in dit liedje gaan we dansen over alles wat je maar onder water kan beleven. Van kronkelend zeewier tot gevaarlijke haaien.


Nina en Nijntje (4+ jaar)
Dansen als Nijntje met dans juf Nina. Zoals in het boekje van de beroemde Dick Bruna heeft Nijntje een vriendinnetje Nina. Samen beleven ze de wildste dansavonturen. Deze workshop wordt afgesloten met een presentatiedans voor alle ouders.


koningsspelen

Koningsspelen 2015
In opdracht van Gemeente Stichtse Vecht en stichting Eigen en Wijzer.
Bewegen is leuk! En deze ene dag van het jaar staan we daar extra bij stil. Vol energie, springen, draaien, klappen en dansen we erop los! Vier basisscholen dansen samen onder leiding van Dansgekdocenten op vrijdag 24 april.


Ahoy de Sint
In opdracht van stichting Eigen en Wijzer.
Dansgek danst samen met Piet en kinderen een welkom verhaal, speciaal voor de Sint. We dansen als piet op de stoomboot en oefenen met balanceren op de daken en het tillen van zware pakjes.


Kinderboekenweek 2012 ‘Hallo wereld’
(4-10 jaar)

De workshop is een verdieping op het thema van de Kinderboekenweek van 2012. ‘Hallo wereld’ is een reis door de verschillende landen van Afrika. Ritmes maken met je lijf (body rhythm), dansen op blote voeten, jagen naar wilde dieren of vluchten voor een gevaarlijke leeuw.


Kinderboekenweek 2014 ‘Feest’
(4-12 jaar)

De workshops is een verdieping op het thema van 2015. Er zijn verschillende momenten in het jaar waarop je feest viert. Denk bijvoorbeeld aan je verjaardag, sinterklaas, dierendag. Iedere klas van basisschool De Provenier danst zijn eigen feest.


Olympische Spelen (4+ jaar)
Wat heb je nodig om deel te nemen aan de Olympische Spelen? Balans, uithoudingsvermogen, alertheid, sprongkracht en goed samenwerkingsvermogen. Spelenderwijs gaan we met dans en sport aan de slag. Klaar voor de start …….. DANS!


Indianen (4-6 jaar)
In opdracht van Eigen en Wijzer dansen wij rondom de totempaal in ons indianendorp.
Wist je dat indianen heel goed kunnen zwaaien, stampen, draaien en rennen. Een totempaal is versierd met allemaal dierschilderingen, deze dieren kunnen wij ook dansen.

Kinderboekenweek 2013 ‘Klaar voor de start’ (4-10 jaar)
De workshop is een verdieping op het thema van de Kinderboekenweek van 2013. ‘Klaar voor de start’ is een workshop waarin aandacht wordt besteed aan de officiële dans van kinderen voor kinderen. We koppelen dans en sport aan elkaar, sportbewegingen zijn immers net dans. We maken van basketbal, voetbal, turnen en alle andere sporten die je kan bedenken één grote sportdans.

Klaar voor de start

Prinsen en prinsessen (4-5 jaar)
In opdracht van Eigen en Wijzer dansen we in een ‘echt’ danskasteel.
Hier is de danskoningin de baas en moet je precies dansen wat zij vraagt; rechtop, netjes en beleefd. In het kasteel is er ook een malle nar, hij maakt verschillende dansgrapjes en danst juist krom en wild.


Ik hou van Holland
In opdracht van Buro Bannink en basisschool de Singel
De hele school in de ban van Holland.
Groep 1 en 2 trekken hun klompen aan en dansen als boertjes en boerinnetjes
Groep 3 en 4 ontdekken dat de oud Nederlandse taal nog niet zo makkelijk is om te verstaan. Toch zingen we tijdens het dansen uit volle borst mee.
Groep 5 en 6 dansen over de avonturen van de bekende Holander Michiel de Ruyter
Groep 7 en 8 dansen over alle sporten waar Holland zo bekend om is (voetbal, zwemmen en schaatsen)

 

Contact
Nina van Driel
Contactformulier
Telefoon: 06-46 36 26 29
KvK: 515389110000
BTW: NL198958298B01
Like DansGek op Facebook!